Okul Yazar Buluşmaları

25.01.2023 397

Nilüfer Belediyesi'nin "Çocuklara Kitap Söyleşileri" etkinliği kapsamında öğrencilerimiz, yazar Toprak IŞIK ile bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin organize ettiği etkinliğe okulumuzla beraber ilçemizde yer alan birçok okul da katıldı.  Öğrencilerimize önceden dağıtılmış olan "Acaba Ne Olsam?" serisinden "Bilim Adamı" ve "Mühendis" kitaplarını okuyarak gelen öğrenciler, kitabın yazarı ile buluşarak merak ettikleri sorulara yanıt aradılar.

Toprak Işık, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilerimize okuma alışkanlığının önemini ve  nasıl kazanılacağını anlattı.

Yazar ve aynı zamanda mühendis olan Toprak Işık kendi hayatından da örnekler verdiği söyleşide "Birçok milletten insanlarla karşılaştım. Teknoloji alanında ve genel gelişmişlik düzeyi bizden daha yüksek olan her millette fark ettiğim şey okuma oranlarının yüksek olması. Biz hep onlardan öğrenmeye çalışıyoruz. Kitap okumak aslında bağımlılıktır belki de dünyadaki tek yararlı bağımlılıktır. Okuma alışkanlığı genel olarak yetişkinlerden öğrenilir. Anne babası kitap okuyan çocukların okuma alışkanlığı kazanması daha kolaydır. Okuma alışkanlığı kazanmak için okumak istediğiniz kitapların listesini yapın. Kendinize bir okuma alanı ayırın. Bir okuma vakti belirleyin. Her yerde ve her zaman kitap okuyabilirsiniz. Otobüs beklerken, serviste giderken ayakta bile kitap okuyabilirsiniz, isterseniz bu alışkanlığı kazanabilirsiniz." dedi.

Söyleşi sonunda çocukları okumaya teşvik etmek için kütüphanenin aynı adla organize ettiği yarışmaya atıfta bulunan yazarımız, her çocuğun bol bol kitap okuması gerektiğini vurguladı.

25-01-202325-01-202325-01-202325-01-202325-01-202325-01-202325-01-202325-01-202325-01-2023