4.1.İklim nedir? İklim değişikliği nedir?

4.1.İklim nedir? İklim değişikliği nedir?

Çevre Okuryazarlığı Projesinin 4.Modülü “İklim Değişikliği ve Küresel Isınma” kapsamında öğrencilerimize İklimtema portalı tanıtıldı. Öğrencilerimiz bu etkinlik ile iklim, Türkiye'de görülen iklimler ve iklim değişikliklerinden haberdar oldular.

03.03.2024 75

İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile TEMA Vakfı tarafından tasarlanan bir doğa eğitimi projesi olduğundan bahsedildi. Projenin amacı; çocukların ve gençlerin hava durumu, mevsimler, iklim, iklim değişikliğinin nedenleri ve sonuçları, iklimin insan faaliyetleri sonucunda nasıl etkilendiği ve sürdürülebilir yaşam becerileri hakkında farkındalık geliştirmelerine destek olduğu belirtilerek Çevre Okuryazarı projesi için önemli olduğu anlatıldı. iklim tema portalının hedeflerinden bahsedildi.

  • Hava olaylarını ve etkilerini gözlemlemeleri,
  • İklim ve iklim değişikliği hakkında bilgi edinmeleri,
  • İklim değişikliğinin nedenlerini, sonuçlarını ve etkilerini öğrenmeleri,
  • İklim sisteminin insan faaliyetleri sonucunda nasıl etkilendiği üzerine düşünmeleri,
  • Yaşamı mümkün kılan doğal sistemlerden yola çıkarak, her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve iklimdeki değişikliklerin diğer sistemleri nasıl etkilediği konusunda farkındalık geliştirmeleri,
  • Sürdürülebilir yaşam becerileri kazanmaları,
  • İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için günlük yaşamda uygulanabilecek çözüm önerilerini hayata geçirmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerimize beraber iklim, ikli değişikliği kavramları anlatıldı.



03-03-202403-03-202403-03-202403-03-202403-03-202403-03-202403-03-202403-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Okulumuzda yürütülen K122 Erasmus projesi Küresel Isınma Eylem ve Adaptasyon projesi kapsamında kurulan Çevre Timi'ne eğitim vermek üzere kALDER'DEN uzmanlar gelerek öğrencilere küresel ısınma ve iklim değişikliği hakkında bilgilendirici bir eğitim vermiştir. Bu eğitim kapsamında Çevre Timi öğrencileri sınıflarında projenin sürdürülebilirliği için arkadaşlarına liderlik yapacaklardır.