Dünya Su Günü Kutlama Etkinlikleri

Dünya Su Günü Kutlama Etkinlikleri

Okulumuzda 22 Mart Dünya Su Günü farklı etkinliklerle kutlandı.

23.03.2024 36

''Çevre Okuryazarı Oluyorum'' projesi projesi kapsamında okulumuzda bir Dünya Su Günü kutşandı. 22 Mart Dünya su gününü kutlayarak öğrencilerde farkındalık oluşturmak, su kaynaklarının önemini vurgulayarak insanların suyun değerini anlamasına ve su tasarrufu konusunda bilinçlenmesini sağlamak, su kaynaklarının korunması konusunda öğrencilerin dikkatini çekmek ve suyun bilinçli bir şekilde kullanılmasına teşvik etmek, Su kaynaklarının korunması ve israfın önlenmesi içinöğrencilerimizin sorumluluk aalmalarına katkı sağlamak, su lonusunda Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Katkı Sağlamak hedeflenmiştir. Bu hedefler doğrultusunda okulumuzdaki tüm öğrencilere Su Bilinci, Suyun Önemi ve Kuraklıkla Mücadele Eğitimleri verilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eğitimler kapsamında okulumuzda slogan yarışmaları, pano hazırlama yarışmaları, su tasarrufu temalı kamu spotları ve tohum çimlendirme etkinlikleri de düzenlenmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Buski Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesislerine Gezi

Dünya Su Günü kapsamında su tesisine bir gezi düzenlenerek, öğrencilere suyun kaynaklarından tüketim aşamasına kadar olan süreçleri gözlemleme ve anlama fırsatı sunduk. Çevre Mühendisi Adem Furkan Demir öğrencilerimizin tesis hakkında ve suyun arıtılma sürecinde merak ettiklerini sabırla cevaplamıştır. Ayrıca, suyun önemi ve korunması gerekliliği konusunda deneyim kazanmalarına şans verdik. Gezimiz öğrencilerde, suyun sürdürülebilir yönetimi ve kullanımı konusunda bilinçlenmeyi sağladı. Öğrenciler, suyun ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarını keşfederken aynı zamanda suyun korunması ve israfının önlenmesi için alınabilecek önlemleri de öğrendiler. Bursa'nın iöme suyunun büyük oranda karşılandığı tesise gezi, öğrenciler için suyun hayati önemini anlamak ve gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakma bilinciyle hareket etmek adına büyük bir değer taşır.

  

 

 

 

Öğrencilerimiz Dünya Su Gününde farkındalık yaratmak için sloganlar üreterek tesis önünde seslendirmişler ve bu videomuz Bursa İl Milli Eğitim müdürülüğü İSG Bölümünde beüenilerek sitelerinde paylaşılmıştır.

 

 https://bursaisg.meb.gov.tr/www/22-mart-dunya-su-gunu/icerik/168

 

 

Okulumuzda bağış toplama kampanyaları yapılarak okulumuza su arıtma takılmış ve öğrencilerimizin matara kullanma alışkanlığı kazanmaları teşvik edilmiştir.